De koers van lira is opnieuw teruggevallen tot voor het niveau dat werd opgetekend alvorens de Turkse centrale bank haar basisrente fors optrok. Bovendien zijn de rendementen op Turkse staatsobligaties gestegen tot niveaus die voor het laatst in 2009 werden opgetekend.

De vraag is nu hoe lang president Erdogan het nog zal kunnen uitzingen. De kritiek op zijn beleid, dat wordt gekenmerkt door corruptie, groeit nog steeds met de dag. Een aantal houders van Turkse staatsobligaties zijn inmiddels een onderzoek gestart naar de corruptiezaak die in december losbarstte. Vandaag zijn opnieuw betogingen gepland in de grote Turkse steden.

De koers van lira is opnieuw teruggevallen tot voor het niveau dat werd opgetekend alvorens de Turkse centrale bank haar basisrente fors optrok. Bovendien zijn de rendementen op Turkse staatsobligaties gestegen tot niveaus die voor het laatst in 2009 werden opgetekend. De vraag is nu hoe lang president Erdogan het nog zal kunnen uitzingen. De kritiek op zijn beleid, dat wordt gekenmerkt door corruptie, groeit nog steeds met de dag. Een aantal houders van Turkse staatsobligaties zijn inmiddels een onderzoek gestart naar de corruptiezaak die in december losbarstte. Vandaag zijn opnieuw betogingen gepland in de grote Turkse steden.