Stroomonderbrekingen kunnen de grootste economische schade in Japan aanrichten, zeker nu de zomer op komst is. Volgens Nomura Holdings is de regio van Tokio en alles wat daar noordelijker van licht goed voor de helft van de Japanse economie.

Met de zomer op komst gaat de vraag naar elektriciteit een piek bereiken en dan kan het tekort aan elektriciteit verrassende vormen gaan aannemen.

Tokyo Electric Power, uitbater van de kerncentrale van Fukushima, draait maar op 77% van zijn productiecapaciteit en het resterende bijna-kwart zal mogelijk niet snel meer operationeel worden.

Stroomonderbrekingen kunnen de grootste economische schade in Japan aanrichten, zeker nu de zomer op komst is. Volgens Nomura Holdings is de regio van Tokio en alles wat daar noordelijker van licht goed voor de helft van de Japanse economie. Met de zomer op komst gaat de vraag naar elektriciteit een piek bereiken en dan kan het tekort aan elektriciteit verrassende vormen gaan aannemen. Tokyo Electric Power, uitbater van de kerncentrale van Fukushima, draait maar op 77% van zijn productiecapaciteit en het resterende bijna-kwart zal mogelijk niet snel meer operationeel worden.