Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers inclusief Eur 23 mrd voor de regio's die geen toegang meer hebben tot de kapitaalmarkt.

Het land zal vandaag met de eerste obligatie-emissie van dit jaar komen met looptijden van 2-, 5- en 15-jaar. Het sentiment op de obligatiemarkt is volgens Theodoor Gilissen Bankiers uitstekend, vooral voor de risicovolle categorieën.

De stroom aan emissies, van onder andere bedrijven uit de periferie zoals Telefonica en Banco Espirito Santo, worden grif opgepakt door beleggers en risico-opslagen voor bedrijfsobligaties, High Yield en schuldpapier uit opkomende markten zijn weer verder verkrapt.

Voor deze categorieën staat de opslag op het laagste niveau in de afgelopen 12 maanden. Bedrijfsobligaties worden ondersteund door de versoepeling van de liquiditeitsratio's door het Basel Comite, waarbij ook Investment Grade bedrijfsobligaties meegeteld mogen worden.

Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers inclusief Eur 23 mrd voor de regio's die geen toegang meer hebben tot de kapitaalmarkt. Het land zal vandaag met de eerste obligatie-emissie van dit jaar komen met looptijden van 2-, 5- en 15-jaar. Het sentiment op de obligatiemarkt is volgens Theodoor Gilissen Bankiers uitstekend, vooral voor de risicovolle categorieën. De stroom aan emissies, van onder andere bedrijven uit de periferie zoals Telefonica en Banco Espirito Santo, worden grif opgepakt door beleggers en risico-opslagen voor bedrijfsobligaties, High Yield en schuldpapier uit opkomende markten zijn weer verder verkrapt. Voor deze categorieën staat de opslag op het laagste niveau in de afgelopen 12 maanden. Bedrijfsobligaties worden ondersteund door de versoepeling van de liquiditeitsratio's door het Basel Comite, waarbij ook Investment Grade bedrijfsobligaties meegeteld mogen worden.