Traditioneel is maandag een rustige dag op Wall Street, maar vandaag zijn er toch de cijfers van onder andere Citigroup, First Bancorp, Newport Bancorp, Robert Half, Fidelity Southern en Gannett. Interessant om te vermelden is dat ook Telefonos de Mexico SAB komt rapporteren.

AEX niet ver van de plaats

De AEX is vorige week volgens ABN Amro niet ver van de plaats gekomen. Een consolidatiepatroon tekent zich af net boven de zijwaarts bewegende 200-dagenlijn.

De eerste horizontale steun ligt daar net onder op 304,70. Dit laatste niveau valt ongeveer samen met de onderkant van de korte termijn stijgende trend.

Zolang de koers hier op basis van een slotkoers boven blijft, mag een nieuwe aanval op weerstandszone 316/317 verwacht worden. Daarboven is er ruimte richting 323,44.

Ook ten opzichte van vorige week is de AEX niet ver van zijn plaats gekomen. De index is aanbeland op een dubbele weerstand in de zone 313,46 - 316,67.

Deze barrière weerhoudt de AEX vooralsnog van een verdere stijging. Een weekslot boven deze zone zou ruimte creëren richting de top van 2012 op 337,20.

Topvorming onder de genoemde weerstandszone kan de AEX ook op de weekgrafiek laten corrigeren, Echter, zolang de laatste koersbodem 281,00 standhoudt, is de herstelbeweging van de Amsterdamse beurs nog steeds niet definitief ten einde. ""Bulls wachten op een slot boven 316,67.

Traditioneel is maandag een rustige dag op Wall Street, maar vandaag zijn er toch de cijfers van onder andere Citigroup, First Bancorp, Newport Bancorp, Robert Half, Fidelity Southern en Gannett. Interessant om te vermelden is dat ook Telefonos de Mexico SAB komt rapporteren. AEX niet ver van de plaats De AEX is vorige week volgens ABN Amro niet ver van de plaats gekomen. Een consolidatiepatroon tekent zich af net boven de zijwaarts bewegende 200-dagenlijn. De eerste horizontale steun ligt daar net onder op 304,70. Dit laatste niveau valt ongeveer samen met de onderkant van de korte termijn stijgende trend. Zolang de koers hier op basis van een slotkoers boven blijft, mag een nieuwe aanval op weerstandszone 316/317 verwacht worden. Daarboven is er ruimte richting 323,44. Ook ten opzichte van vorige week is de AEX niet ver van zijn plaats gekomen. De index is aanbeland op een dubbele weerstand in de zone 313,46 - 316,67. Deze barrière weerhoudt de AEX vooralsnog van een verdere stijging. Een weekslot boven deze zone zou ruimte creëren richting de top van 2012 op 337,20. Topvorming onder de genoemde weerstandszone kan de AEX ook op de weekgrafiek laten corrigeren, Echter, zolang de laatste koersbodem 281,00 standhoudt, is de herstelbeweging van de Amsterdamse beurs nog steeds niet definitief ten einde. ""Bulls wachten op een slot boven 316,67.