Vandaag komt de eerste schatting van de economische groei in Duitsland over 2012. Verwacht wordt dat de groei is afgezwakt van 3% tot 0,8%.

Voor veel andere macro-economische cijfers gaat de markt echter uit van een lichte verbetering, zoals voor de Amerikaanse industriële productie, de detailhandelsverkopen en de bezettingsgraad (vandaag) en de in aanbouw genomen woningen en de bouwvergunningen (donderdag).

De inflatie (vandaag) is zowel in de VS als in Europa nog geen risico. Vrijdag staat vooral China in de belangstelling. De economische groei over het vierde kwartaal zal op 7,8% zijn uitgekomen, een verdere versnelling ten opzichte van het derde kwartaal.

De industriële productie, investeringen en detailhandelsverkopen zullen op een hoog groeiniveau stabiliseren. Verder die dag nog het Amerikaanse consumentenvertrouwen, dat enigszins zal zijn verbeterd.

Woensdag komt het Beige Book van de Fed, terwijl Bernanke een toespraak houdt. Hij zal mogelijk ingaan op de laatste notulen, waarin werd aangegeven dat de kwantitatieve verruiming later in het jaar wordt verminderd.

Overigens heeft de Fed over 2012 een groter bedrag afgedragen aan de schatkist. Daarnaast begint het IMF ook aan een beoordeling van Griekenland en de aanvraag van Cyprus.

Volgens de Financial Times zullen de banken niet zonder meer gered worden door het steunfonds ESM, maar zullen ook de landen een deel van de lasten moeten nemen.

Vandaag komt de eerste schatting van de economische groei in Duitsland over 2012. Verwacht wordt dat de groei is afgezwakt van 3% tot 0,8%. Voor veel andere macro-economische cijfers gaat de markt echter uit van een lichte verbetering, zoals voor de Amerikaanse industriële productie, de detailhandelsverkopen en de bezettingsgraad (vandaag) en de in aanbouw genomen woningen en de bouwvergunningen (donderdag). De inflatie (vandaag) is zowel in de VS als in Europa nog geen risico. Vrijdag staat vooral China in de belangstelling. De economische groei over het vierde kwartaal zal op 7,8% zijn uitgekomen, een verdere versnelling ten opzichte van het derde kwartaal. De industriële productie, investeringen en detailhandelsverkopen zullen op een hoog groeiniveau stabiliseren. Verder die dag nog het Amerikaanse consumentenvertrouwen, dat enigszins zal zijn verbeterd. Woensdag komt het Beige Book van de Fed, terwijl Bernanke een toespraak houdt. Hij zal mogelijk ingaan op de laatste notulen, waarin werd aangegeven dat de kwantitatieve verruiming later in het jaar wordt verminderd. Overigens heeft de Fed over 2012 een groter bedrag afgedragen aan de schatkist. Daarnaast begint het IMF ook aan een beoordeling van Griekenland en de aanvraag van Cyprus. Volgens de Financial Times zullen de banken niet zonder meer gered worden door het steunfonds ESM, maar zullen ook de landen een deel van de lasten moeten nemen.