Maar in één vloeiende beweging zagen we vorige weken massaal fysieke kopers van goud opduiken. De meeste van die kopers bezaten al goud en maakten van de corrective gebruik om hun posities nog uit te breiden. Het valt moeilijk te bepalen welke waarde aan dit fenomeen kan worden gehecht.

De strijd tussen fysieke kopers van goud en papieren goudmarkt is met andere woorden losgebarsten: de papieren goudmarkt is een verkoopmarkt, de fysieke markt is een koopmarkt. De vraag is uiteindelijk wie aan het langste einde zal trekken. Het antwoord op die vraag is momenteel moeilijk te geven.

Maar in één vloeiende beweging zagen we vorige weken massaal fysieke kopers van goud opduiken. De meeste van die kopers bezaten al goud en maakten van de corrective gebruik om hun posities nog uit te breiden. Het valt moeilijk te bepalen welke waarde aan dit fenomeen kan worden gehecht. De strijd tussen fysieke kopers van goud en papieren goudmarkt is met andere woorden losgebarsten: de papieren goudmarkt is een verkoopmarkt, de fysieke markt is een koopmarkt. De vraag is uiteindelijk wie aan het langste einde zal trekken. Het antwoord op die vraag is momenteel moeilijk te geven.