Volgens de premier kan de regering onmogelijk toelaten dat prijsstijgingen het leven van de gewone mensen komt verstoren. Op het National People's Congress in Beijing riep Wen Jiabao inflatie dan ook uit tot volksvijand nummer één.

China mikt voor dit jaar op een inflatieniveau van 4%, gekoppeld aan een economische groei met 8%. De premier beseft maar al te goed dat prijsstijgingen de bron van sociale onrust kunnen worden.

Liu Li-Gang, econoom bij Australia & New Zealand Banking Group in Hong Kong en voormalig medewerker van de Wereldbank, is van mening de zogenaamde Jasmijn-revolutie ook in China een voedingsbodem kan vinden, zeker wanneer voedsel onbetaalbaar dreigt te worden.

Volgens de premier kan de regering onmogelijk toelaten dat prijsstijgingen het leven van de gewone mensen komt verstoren. Op het National People's Congress in Beijing riep Wen Jiabao inflatie dan ook uit tot volksvijand nummer één. China mikt voor dit jaar op een inflatieniveau van 4%, gekoppeld aan een economische groei met 8%. De premier beseft maar al te goed dat prijsstijgingen de bron van sociale onrust kunnen worden. Liu Li-Gang, econoom bij Australia & New Zealand Banking Group in Hong Kong en voormalig medewerker van de Wereldbank, is van mening de zogenaamde Jasmijn-revolutie ook in China een voedingsbodem kan vinden, zeker wanneer voedsel onbetaalbaar dreigt te worden.