Marketwatch's Chuck Jaffe wijst op de eerste plaats op de recente problemen met de Portugese bank Espiritu Santo, die aantoonden dat de onderliggende problemen in de eurozone nog altijd niet verdwenen zijn. Bovendien dreigt de ECB de verkeerde strijd te voeren.

De strijd tegen deflatie in Europa is gedoemd om te mislukken omdat door de rente zo laag te zetten de regeringen elke stimulans wordt ontnomen om diepgaande hervormingen door te voeren. Nochtans zijn dergelijke hervormingen noodzakelijk om de Europese economie weer op het juiste spoor te zetten. De lage rente brengt echter mee dat de regeringen minder rente moeten betalen, waardoor hervormingen uitgesloten worden.

Marketwatch's Chuck Jaffe wijst op de eerste plaats op de recente problemen met de Portugese bank Espiritu Santo, die aantoonden dat de onderliggende problemen in de eurozone nog altijd niet verdwenen zijn. Bovendien dreigt de ECB de verkeerde strijd te voeren. De strijd tegen deflatie in Europa is gedoemd om te mislukken omdat door de rente zo laag te zetten de regeringen elke stimulans wordt ontnomen om diepgaande hervormingen door te voeren. Nochtans zijn dergelijke hervormingen noodzakelijk om de Europese economie weer op het juiste spoor te zetten. De lage rente brengt echter mee dat de regeringen minder rente moeten betalen, waardoor hervormingen uitgesloten worden.