Japan is verwikkeld in een strijd tegen deflatie, de consumentenprijzen zijn al 16 maanden op rij gedaald. De Bank of Japan probeert zodoende om inflatie binnen te halen, waarbij als doelstelling een inflatieniveau van 2% wordt gesteld.

Fuji is echter van mening dat het uitnodigen van inflatie een gevaarlijk spelletje is, want deze economische kwaal kan vaak niet in de hand worden gehouden. Hij staat overigens niet alleen in zijn mening, ook een vroegere topman van de Bank of Japan waarschuwde onlangs voor inflatie.

Volgens Fuji moet de regering maatregelen nemen op de groeit te stimuleren, bijvoorbeeld door het stimuleren van alternatieve energie en de verbetering van de zorgvoorzieningen voor ouderen en kinderen.

Japan is verwikkeld in een strijd tegen deflatie, de consumentenprijzen zijn al 16 maanden op rij gedaald. De Bank of Japan probeert zodoende om inflatie binnen te halen, waarbij als doelstelling een inflatieniveau van 2% wordt gesteld. Fuji is echter van mening dat het uitnodigen van inflatie een gevaarlijk spelletje is, want deze economische kwaal kan vaak niet in de hand worden gehouden. Hij staat overigens niet alleen in zijn mening, ook een vroegere topman van de Bank of Japan waarschuwde onlangs voor inflatie. Volgens Fuji moet de regering maatregelen nemen op de groeit te stimuleren, bijvoorbeeld door het stimuleren van alternatieve energie en de verbetering van de zorgvoorzieningen voor ouderen en kinderen.