De strijd in China tegen de corruptie wordt op het scherp van de snede uitgevochten, waarbij president Xi Jinping een paar uitzonderlijke successen heeft kunnen boeken. Hij is er namelijk in geslaagd om af te rekenen met de clan van Zhou Yongkang, één van de meest invloedrijke mannen van het land.

Deze Zhou Yongkang stond bekend vanwege zijn legertje van corrupte politici, zakenmensen, familieleden, militairen enzovoort. Door Zhou Yongkang te elimineren is de positie van Xi Jinping aanmerkelijk sterker geworden en heeft hij nu de handen vrij om een harde landing van de economie te voorkomen.

De strijd in China tegen de corruptie wordt op het scherp van de snede uitgevochten, waarbij president Xi Jinping een paar uitzonderlijke successen heeft kunnen boeken. Hij is er namelijk in geslaagd om af te rekenen met de clan van Zhou Yongkang, één van de meest invloedrijke mannen van het land. Deze Zhou Yongkang stond bekend vanwege zijn legertje van corrupte politici, zakenmensen, familieleden, militairen enzovoort. Door Zhou Yongkang te elimineren is de positie van Xi Jinping aanmerkelijk sterker geworden en heeft hij nu de handen vrij om een harde landing van de economie te voorkomen.