Later zullen we ons de stresstest herinneren als een omslagpunt, zo denkt de Nederlandse bank. Het vertrouwen in de financiële stabiliteit van banken was ernstig geschonden, maar dankzij actief ingrijpen van de autoriteiten kan nu geleidelijk een herstel inzetten.

Niet minder van belang voor beleggers is de constatering dat hiermee voldaan lijkt te worden aan één van de drie voorwaarden voor een meer duurzaam herstel. Deze drie voorwaarden zijn:

-een einde aan de teruggang op de huizenmarkt,
-herstel van stabiliteit in de financiële sector,
-herstel van het reguliere kredietkanaal.

Toch zijn volgens ABN Amro voor banken de problemen niet voorbij. Weliswaar staat hun voortbestaan voorlopig niet meer ter discussie, maar de probleemkredieten stapelen zich op in het huidige economische klimaat.

De analisten van de Nederlandse bank blijven daarom gefocust op banken met slagkracht: JP Morgan Chase en Goldman Sachs in de Verenigde Staten en BNP Paribas en Santander in Europa. Deze banken zullen waarschijnlijk versterkt uit de crisis tevoorschijn komen.

Later zullen we ons de stresstest herinneren als een omslagpunt, zo denkt de Nederlandse bank. Het vertrouwen in de financiële stabiliteit van banken was ernstig geschonden, maar dankzij actief ingrijpen van de autoriteiten kan nu geleidelijk een herstel inzetten. Niet minder van belang voor beleggers is de constatering dat hiermee voldaan lijkt te worden aan één van de drie voorwaarden voor een meer duurzaam herstel. Deze drie voorwaarden zijn:-een einde aan de teruggang op de huizenmarkt, -herstel van stabiliteit in de financiële sector, -herstel van het reguliere kredietkanaal.Toch zijn volgens ABN Amro voor banken de problemen niet voorbij. Weliswaar staat hun voortbestaan voorlopig niet meer ter discussie, maar de probleemkredieten stapelen zich op in het huidige economische klimaat. De analisten van de Nederlandse bank blijven daarom gefocust op banken met slagkracht: JP Morgan Chase en Goldman Sachs in de Verenigde Staten en BNP Paribas en Santander in Europa. Deze banken zullen waarschijnlijk versterkt uit de crisis tevoorschijn komen.