De Nederlandse minister van Financiën Jan Kees de Jager suggereerde vorige week al dat dit niet het geval zal zijn. De banken houden het overgrote deel van hun portefeuille aan staatsobligaties in hun banking book.

Konrad Becker, financieel analist bij Merck Finck & Co, is van mening dat precies vanwege het aanhouden van die obligaties in het banking book impairments op de staatsobligaties niet nodig zijn.

Banken schrijven de waarde van de obligaties in hun banking book alleen af wanneer er serieuze twijfels bestaan over de mogelijkheid dat een land niet aan zijn verplichtingen kan voldoen.

Individuele banken kunnen echter wel details geven over hun blootstelling aan staatsobligaties. De opstellers van de testen hebben hun in ieder geval gevraagd om dit te doen.

De Nederlandse minister van Financiën Jan Kees de Jager suggereerde vorige week al dat dit niet het geval zal zijn. De banken houden het overgrote deel van hun portefeuille aan staatsobligaties in hun banking book. Konrad Becker, financieel analist bij Merck Finck & Co, is van mening dat precies vanwege het aanhouden van die obligaties in het banking book impairments op de staatsobligaties niet nodig zijn. Banken schrijven de waarde van de obligaties in hun banking book alleen af wanneer er serieuze twijfels bestaan over de mogelijkheid dat een land niet aan zijn verplichtingen kan voldoen. Individuele banken kunnen echter wel details geven over hun blootstelling aan staatsobligaties. De opstellers van de testen hebben hun in ieder geval gevraagd om dit te doen.