Alle aandacht gaat momenteel uit naar de Europese begrotingscrisis. Volgens de analisten zijn de tests weliswaar strenger uitgevoerd dan die van vorig jaar, maar nog niet streng genoeg.

Minder streng kan bovendien moeilijk, de Ierse tests doorstonden toen moeiteloos de tests om vervolgens languit tegen de vlakte te gaan.

Bovendien blijft het ontbreken van sovereign-default scenario's in de tests een duidelijk negatief punt, uitgaande van de verwachting dat vroeg of laat één meer Europese landen wel degelijk in faling zullen moeten gaan.

Alle aandacht gaat momenteel uit naar de Europese begrotingscrisis. Volgens de analisten zijn de tests weliswaar strenger uitgevoerd dan die van vorig jaar, maar nog niet streng genoeg. Minder streng kan bovendien moeilijk, de Ierse tests doorstonden toen moeiteloos de tests om vervolgens languit tegen de vlakte te gaan. Bovendien blijft het ontbreken van sovereign-default scenario's in de tests een duidelijk negatief punt, uitgaande van de verwachting dat vroeg of laat één meer Europese landen wel degelijk in faling zullen moeten gaan.