Sommige banken kwamen moeiteloos door de stress tests, maar gingen enkele maanden later toch overkop. Vraag is echter of de komende stress tests wel voldoende streng zullen zijn. De EBA heeft al een aantal factoren opgesomd die in de stress tests opgenomen zullen worden.

Maar meteen valt op dat de European Banking Assocation toch met één factor geen rekening heeft gehouden. De stress tests voor de banken sluiten echter blijkbaar uit dat er in Europa van deflatie sprake kan zijn, terwijl president van de Europese Centrale Bank toch al regelmatig heeft gewaarschuwd voor een deflatiescenario.

Sommige banken kwamen moeiteloos door de stress tests, maar gingen enkele maanden later toch overkop. Vraag is echter of de komende stress tests wel voldoende streng zullen zijn. De EBA heeft al een aantal factoren opgesomd die in de stress tests opgenomen zullen worden. Maar meteen valt op dat de European Banking Assocation toch met één factor geen rekening heeft gehouden. De stress tests voor de banken sluiten echter blijkbaar uit dat er in Europa van deflatie sprake kan zijn, terwijl president van de Europese Centrale Bank toch al regelmatig heeft gewaarschuwd voor een deflatiescenario.