Andrew Lim, analist bij Matrix Corporate Capital LLP, is maar matig enthousiast over de maatregel, die bedoeld is om het vertrouwen van de beleggers in de banken te doen terugkeren.

Alleen de 25 grootste banken komen echter aan bod en dat is volgens Lim niet voldoende. Hij is er voorstander van om de resultaten van de stress test bij alle Europese banken te publiceren. Het zijn namelijk vooral de kleinere banken die problemen hebben, zoals de Cajas in Spanje en de Landesbanken in Duitsland.

Bij Deutsche Bank AG heeft Chief Executive Officer Josef Ackermann gisteren gewaarschuwd dat de publicatie van de resultaten het vertrouwen in de banken kan ondermijnen, tenzij de overheden steun beloven in geval van problemen.

George Soros merkte op dat de herkapitalisatie van de kleinere banken problemen kan opleveren, precies vanwege het feit dat ze veel te veel schulden op de balans hebben staan.

Andrew Lim, analist bij Matrix Corporate Capital LLP, is maar matig enthousiast over de maatregel, die bedoeld is om het vertrouwen van de beleggers in de banken te doen terugkeren. Alleen de 25 grootste banken komen echter aan bod en dat is volgens Lim niet voldoende. Hij is er voorstander van om de resultaten van de stress test bij alle Europese banken te publiceren. Het zijn namelijk vooral de kleinere banken die problemen hebben, zoals de Cajas in Spanje en de Landesbanken in Duitsland. Bij Deutsche Bank AG heeft Chief Executive Officer Josef Ackermann gisteren gewaarschuwd dat de publicatie van de resultaten het vertrouwen in de banken kan ondermijnen, tenzij de overheden steun beloven in geval van problemen. George Soros merkte op dat de herkapitalisatie van de kleinere banken problemen kan opleveren, precies vanwege het feit dat ze veel te veel schulden op de balans hebben staan.