De manier waarop de oefening werd gedaan, getuigde van de professor van een grote nonchalance. De boodschap was duidelijk: maak u geen zorgen, er is niets aan de hand.

Rogoff, die in 2009 het boek "This Time Is Different" schreef, samen met co-auteur Carmen M. Reinhart, bestudeerde de geschiedenis van financiële crisissen in 66 landen.

Volgens Rogoff is de geloofwaardigheid van de Europese banken nu kleiner dan ooit. Als gevolg van de bankencrisis zal Europa nog jarenlang met een begrotingscrisis opgezadeld zitten. Naar de afloop daarvan, kunnen we alleen maar gissen.

De manier waarop de oefening werd gedaan, getuigde van de professor van een grote nonchalance. De boodschap was duidelijk: maak u geen zorgen, er is niets aan de hand. Rogoff, die in 2009 het boek "This Time Is Different" schreef, samen met co-auteur Carmen M. Reinhart, bestudeerde de geschiedenis van financiële crisissen in 66 landen. Volgens Rogoff is de geloofwaardigheid van de Europese banken nu kleiner dan ooit. Als gevolg van de bankencrisis zal Europa nog jarenlang met een begrotingscrisis opgezadeld zitten. Naar de afloop daarvan, kunnen we alleen maar gissen.