Sinds het uitbreken van de schuldencrisis zijn er relatief weinig Europese bedrijven failliet gegaan en dat is waarschijnlijk te danken aan de guldheid van de Europese Centrale Bank.

Daardoor stelden de banken het afsluiten van sommige kredieten uit, wat in vakterminologie 'forbearance' wordt genoemd.

De analisten beginnen zich nu zorgen te maken over de zogenaamde zombiedrijven, bedrijven die overleven dankzij het feit dat ze nog altijd geld van de bank krijgen. Vooral in het Verenigd Koninkrijk begint zich dit probleem te stellen.

Een strengere regelgeving voor de Europese banken kan een golf van faillissementen veroorzaken, waardoor de werkloosheid in versneld tempo kan stijgen.

Sinds het uitbreken van de schuldencrisis zijn er relatief weinig Europese bedrijven failliet gegaan en dat is waarschijnlijk te danken aan de guldheid van de Europese Centrale Bank. Daardoor stelden de banken het afsluiten van sommige kredieten uit, wat in vakterminologie 'forbearance' wordt genoemd. De analisten beginnen zich nu zorgen te maken over de zogenaamde zombiedrijven, bedrijven die overleven dankzij het feit dat ze nog altijd geld van de bank krijgen. Vooral in het Verenigd Koninkrijk begint zich dit probleem te stellen. Een strengere regelgeving voor de Europese banken kan een golf van faillissementen veroorzaken, waardoor de werkloosheid in versneld tempo kan stijgen.