Vooraleer hij dat kan beslissen moeten Elia en de DG Energie van de FOD Energie respectievelijk een analyse en advies hebben gemaakt over de situatie en de risico's voor de bevoorradingszekerheid in België voor de komende winter.

Op basis van die informatie bepaalt de staatssecretaris het volume dat vanaf 1 november beschikbaar moet zijn voor problemen met de bevoorradingszekerheid.

De strategische reserves zijn het gevolg van het Plan Wathelet. Met dat plan wil Staatssecretaris voor Energie, Melchior Wathelet, de elektriciteitsvoorziening in België handhaven. En dat zowel op korte, middellange en lange termijn.

Vooraleer hij dat kan beslissen moeten Elia en de DG Energie van de FOD Energie respectievelijk een analyse en advies hebben gemaakt over de situatie en de risico's voor de bevoorradingszekerheid in België voor de komende winter. Op basis van die informatie bepaalt de staatssecretaris het volume dat vanaf 1 november beschikbaar moet zijn voor problemen met de bevoorradingszekerheid. De strategische reserves zijn het gevolg van het Plan Wathelet. Met dat plan wil Staatssecretaris voor Energie, Melchior Wathelet, de elektriciteitsvoorziening in België handhaven. En dat zowel op korte, middellange en lange termijn.