Vastned heeft een strategie die is gericht op vijf steden in Nederland: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch en Maastricht.

Nu de Bijenkorf in Den Bosch sluit en daarvoor een Primark in de plaats komt, zal de aantrekkelijkheid van Den Bosch als hoogwaardige winkelstad afnemen.

Primark zal de winkels in Arnhem en Enschede per 2014 vervangen. De andere vestigingen van de Bijenkorf in Groningen, Breda en Den Bosch zullen in 2016 worden gesloten.

Het zou ABN Amro niets verbazen als Primark ook de andere vestigingen overneemt. Primark heeft een uitbreidingsstrategie die in Nederland pas van start is gegaan.

De winkelwissel zorgt er voor dat het winkelend publiek niet echt zal afnemen. Maar ABN Amro vind wel dat deze wissel de aantrekkelijkheid van de stad als premium winkelstad aantast.

Dit is daarnaast ook een steuntje in de rug voor de visie op de Nederlandse winkelvastgoedmarkt: winkeliers gaan zich concentreren op de grotere steden en hoogwaardige locaties.

Dit zal zorgen voor een kettingreactie en druk uitoefenen op de kleinere winkelsteden. Het management van Vastned is zich bewust van deze trend, maar nog een groot deel van het portfolio van Vastned kan nog steeds worden geraakt door deze trend. ABN Amro heeft een verkoopadvies.

Vastned heeft een strategie die is gericht op vijf steden in Nederland: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch en Maastricht. Nu de Bijenkorf in Den Bosch sluit en daarvoor een Primark in de plaats komt, zal de aantrekkelijkheid van Den Bosch als hoogwaardige winkelstad afnemen. Primark zal de winkels in Arnhem en Enschede per 2014 vervangen. De andere vestigingen van de Bijenkorf in Groningen, Breda en Den Bosch zullen in 2016 worden gesloten. Het zou ABN Amro niets verbazen als Primark ook de andere vestigingen overneemt. Primark heeft een uitbreidingsstrategie die in Nederland pas van start is gegaan. De winkelwissel zorgt er voor dat het winkelend publiek niet echt zal afnemen. Maar ABN Amro vind wel dat deze wissel de aantrekkelijkheid van de stad als premium winkelstad aantast. Dit is daarnaast ook een steuntje in de rug voor de visie op de Nederlandse winkelvastgoedmarkt: winkeliers gaan zich concentreren op de grotere steden en hoogwaardige locaties. Dit zal zorgen voor een kettingreactie en druk uitoefenen op de kleinere winkelsteden. Het management van Vastned is zich bewust van deze trend, maar nog een groot deel van het portfolio van Vastned kan nog steeds worden geraakt door deze trend. ABN Amro heeft een verkoopadvies.