John Taylor, een bekende econoom aan de universititeit van Stanford, is namelijk van mening dat de strategie van de FED volledig heeft gefaald. Bernanke is er niet in geslaagd om de Amerikaanse economie weer op het juiste spoor te zetten, evenmin is hij er in geslaagd om het probleem van de werkloosheid op te lossen.

De economie in de Verenigde Staten groeit weliswaar weer, maar dan louter en alleen dankzij de grote hoeveelheden dollars die de FED in het systeem heeft gepompt. Ook de werkloosheid is gedaald, maar hier speelt dan weer het feit dat veel Amerikanen het gewoon opgegeven hebben om nog een job te vinden.

John Taylor, een bekende econoom aan de universititeit van Stanford, is namelijk van mening dat de strategie van de FED volledig heeft gefaald. Bernanke is er niet in geslaagd om de Amerikaanse economie weer op het juiste spoor te zetten, evenmin is hij er in geslaagd om het probleem van de werkloosheid op te lossen. De economie in de Verenigde Staten groeit weliswaar weer, maar dan louter en alleen dankzij de grote hoeveelheden dollars die de FED in het systeem heeft gepompt. Ook de werkloosheid is gedaald, maar hier speelt dan weer het feit dat veel Amerikanen het gewoon opgegeven hebben om nog een job te vinden.