Yves Lamoureux, president van macro-economische research firm Lamoureux & Co, is van mening dat hij de echte reden heeft gevonden waarom het goud van zijn voetstuk is getuimeld.

Lamoureux was tot in september 2010 bullish voor het goud, maar heeft sindsdien het geweer van schouder gewisseld.

Volgens Lamoureux is de belangrijkste reden voor de daling van de goudprijs een gebrek aan samenwerking bij de centrale banken.

De Amerikaanse centrale bank voedt het systeem met voldoende liquiditeiten, maar de Europese Centrale Bank stelt op dat vlak duidelijk teleur. Lamoureux gelooft dat de langetermijnrente verder zal stijgen, wat het goud nog meer pijn zal doen.

Yves Lamoureux, president van macro-economische research firm Lamoureux & Co, is van mening dat hij de echte reden heeft gevonden waarom het goud van zijn voetstuk is getuimeld. Lamoureux was tot in september 2010 bullish voor het goud, maar heeft sindsdien het geweer van schouder gewisseld. Volgens Lamoureux is de belangrijkste reden voor de daling van de goudprijs een gebrek aan samenwerking bij de centrale banken. De Amerikaanse centrale bank voedt het systeem met voldoende liquiditeiten, maar de Europese Centrale Bank stelt op dat vlak duidelijk teleur. Lamoureux gelooft dat de langetermijnrente verder zal stijgen, wat het goud nog meer pijn zal doen.