Onder andere de transport- en de distributiesector worden in Frankrijk veel strenger gecontroleerd dan in andere landen. De gevolgen hiervan verlammen echter de economie, want die wordt geconfronteerd met zowel hogere prijzen als hogere kosten. President Hollande lijkt voorlopig niet van plan om hier veel aan te doen.

De regio Ile-de-France heeft de hoogste gemiddelde arbeidskost van Europa en dat is in de huidige omstandigheden allesbehalve een voordeel. De nieuwe belastingen op hogere inkomsten, dividenden, meerwaarden en welvaart hebben het plaatje alleen maar verergerd.

Onder andere de transport- en de distributiesector worden in Frankrijk veel strenger gecontroleerd dan in andere landen. De gevolgen hiervan verlammen echter de economie, want die wordt geconfronteerd met zowel hogere prijzen als hogere kosten. President Hollande lijkt voorlopig niet van plan om hier veel aan te doen. De regio Ile-de-France heeft de hoogste gemiddelde arbeidskost van Europa en dat is in de huidige omstandigheden allesbehalve een voordeel. De nieuwe belastingen op hogere inkomsten, dividenden, meerwaarden en welvaart hebben het plaatje alleen maar verergerd.