Aan de overkant van de oceaan heeft de S&P 500 het iets moeilijker om een aanval in te zetten op de koerstoppen van september/oktober 2012 (1.470 - 1.474 punten). Nochtans kreeg de Amerikaanse markt afgelopen vrijdag gunstig macro-economisch nieuws te verwerken.

Het Amerikaanse banenrapport, waarnaar zo reikhalzend werd uitgekeken, was beter-dan-verwacht. Er werden meer banen

gecreëerd dan de analistenconsensus en tevens viel de werkloosheidsgraad terug tot 7,7%, het laagste peil sinds december 2008.

Opnieuw goed nieuws dat de Amerikaanse beurs (en de rest van de wereld) een duwtje in de rug moest geven. Maar Van Herck stelde vast dat de initiële sprong van de markt snel gevolgd werd door een verkoopgolf.

Het toont het zenuwachtige karakter van de markt aan: bij elke koersstijging staan er blijkbaar grote verkopers klaar om hun posities te verlichten. Een aandachtspunt voor de komende weken!

Voor de STOXX Europe 600 kan men volgens Geert van Herck nog vermelden dat een kleine afkoelingsperiode (lees: kleine neerwaartse correctie) welkom is na de mooie stijging sinds midden november 2012.

Zolang de correctie niet door belangrijke steunniveaus zakt, ziet hij geen redenen om de eindejaarsrally als voorbij te verklaren.

Aan de overkant van de oceaan heeft de S&P 500 het iets moeilijker om een aanval in te zetten op de koerstoppen van september/oktober 2012 (1.470 - 1.474 punten). Nochtans kreeg de Amerikaanse markt afgelopen vrijdag gunstig macro-economisch nieuws te verwerken. Het Amerikaanse banenrapport, waarnaar zo reikhalzend werd uitgekeken, was beter-dan-verwacht. Er werden meer banen gecreëerd dan de analistenconsensus en tevens viel de werkloosheidsgraad terug tot 7,7%, het laagste peil sinds december 2008. Opnieuw goed nieuws dat de Amerikaanse beurs (en de rest van de wereld) een duwtje in de rug moest geven. Maar Van Herck stelde vast dat de initiële sprong van de markt snel gevolgd werd door een verkoopgolf. Het toont het zenuwachtige karakter van de markt aan: bij elke koersstijging staan er blijkbaar grote verkopers klaar om hun posities te verlichten. Een aandachtspunt voor de komende weken! Voor de STOXX Europe 600 kan men volgens Geert van Herck nog vermelden dat een kleine afkoelingsperiode (lees: kleine neerwaartse correctie) welkom is na de mooie stijging sinds midden november 2012. Zolang de correctie niet door belangrijke steunniveaus zakt, ziet hij geen redenen om de eindejaarsrally als voorbij te verklaren.