Marc Chandler van Brown Brothers Harriman stelt vast dat de beleggers steeds meer risico's nemen om toch maar enig rendement te realiseren. De stormloop op de obligaties van groeilanden is begonnen, aldus Chandler, en dat verontrust hem zeer vanwege de hoge risico's.

Toch zijn er ook beleggingsadviseurs die de risico's niet uit de weg gaan. Julius Baer adviseert om de hoogrenderende obligaties te ruilen voor inflatiegelinkte obligaties van emerging markets in harde valuta's. Daarmee lijkt de cirkel echter rond te zijn, het is onduidelijk wat de volgende halte zal zijn in de jacht op rendement.

Marc Chandler van Brown Brothers Harriman stelt vast dat de beleggers steeds meer risico's nemen om toch maar enig rendement te realiseren. De stormloop op de obligaties van groeilanden is begonnen, aldus Chandler, en dat verontrust hem zeer vanwege de hoge risico's. Toch zijn er ook beleggingsadviseurs die de risico's niet uit de weg gaan. Julius Baer adviseert om de hoogrenderende obligaties te ruilen voor inflatiegelinkte obligaties van emerging markets in harde valuta's. Daarmee lijkt de cirkel echter rond te zijn, het is onduidelijk wat de volgende halte zal zijn in de jacht op rendement.