Een noodzakelijke voorwaarde voor het ontstaan van een grote crisis is het voeren van een ruime monetaire politiek die de beleggers aanmoedigt om risico's te nemen die ze in normale omstandigheden niet zouden durven nemen. Ze doen domme dingen die ze op termijn zuur zullen opbreken.

De fouten werden volgens Druckenmiller al lang geleden gemaakt. De FED had op de renterem moeten gaan staan in 1998 of 1999, op het moment dat zich op de Nasdaq een zeepbel aan het vormen was. Toen werd de rente niet verhoogd, met een implosie van de koersen tot gevolg. De gevolgen daarvan dragen we nu nog steeds.

Een noodzakelijke voorwaarde voor het ontstaan van een grote crisis is het voeren van een ruime monetaire politiek die de beleggers aanmoedigt om risico's te nemen die ze in normale omstandigheden niet zouden durven nemen. Ze doen domme dingen die ze op termijn zuur zullen opbreken. De fouten werden volgens Druckenmiller al lang geleden gemaakt. De FED had op de renterem moeten gaan staan in 1998 of 1999, op het moment dat zich op de Nasdaq een zeepbel aan het vormen was. Toen werd de rente niet verhoogd, met een implosie van de koersen tot gevolg. De gevolgen daarvan dragen we nu nog steeds.