Afgelopen vrijdag publiceerde het Amerikaanse Ministerie van Arbeid beter-dan-verwachte arbeidsmarktcijfers voor de VSA. Een gevolg van deze publicatie was een stijging van de dollar t.o.v. de euro.

Want het illustreert dat de ecomische motor van de VSA op een hoger peil draait dan die van Europa. En de Amerikaanse munt profiteert hier ten volle van.

In dat opzicht viel Geert Van Herck een interview van de CEO van STMicroelectronics met Bloomberg op. In dat interview verklaarde CEO Carlo Bozotti dat een zwakkere euro de halfgeleiderproducent in een betere competitieve positie brengt t.o.v. Amerikaanse concurrenten zoals Intel en Texas Instruments.

Als de dollar zijn opmars verder zet, kan dit STMicro toelaten om verder marktaandeel te winnen. Een marktaandeel dat al enkele tijd in de lift zit.

Eén jaar geleden had de groep 5,10% van de wereldwijde halfgeleidermarkt in handen. Eind maart van dit jaar was het marktaandeel al boven de 5,30% uitgestegen, zo blijkt uit cijfers die de groep op een analistenpresentatie prijsgaf.

Nog een ander argument pro STMicro dat men niet uit het oog mag verliezen, is het hoge brutodividendrendement van meer dan 5%. Van Herck heeft een koopadvies voor het aandeel.

Afgelopen vrijdag publiceerde het Amerikaanse Ministerie van Arbeid beter-dan-verwachte arbeidsmarktcijfers voor de VSA. Een gevolg van deze publicatie was een stijging van de dollar t.o.v. de euro. Want het illustreert dat de ecomische motor van de VSA op een hoger peil draait dan die van Europa. En de Amerikaanse munt profiteert hier ten volle van. In dat opzicht viel Geert Van Herck een interview van de CEO van STMicroelectronics met Bloomberg op. In dat interview verklaarde CEO Carlo Bozotti dat een zwakkere euro de halfgeleiderproducent in een betere competitieve positie brengt t.o.v. Amerikaanse concurrenten zoals Intel en Texas Instruments. Als de dollar zijn opmars verder zet, kan dit STMicro toelaten om verder marktaandeel te winnen. Een marktaandeel dat al enkele tijd in de lift zit. Eén jaar geleden had de groep 5,10% van de wereldwijde halfgeleidermarkt in handen. Eind maart van dit jaar was het marktaandeel al boven de 5,30% uitgestegen, zo blijkt uit cijfers die de groep op een analistenpresentatie prijsgaf. Nog een ander argument pro STMicro dat men niet uit het oog mag verliezen, is het hoge brutodividendrendement van meer dan 5%. Van Herck heeft een koopadvies voor het aandeel.