Die spread bedraagt nu 340 basispunten en dat is het hoogste niveau sinds 1 december. Anderzijds daalde de spread tussen de Duitse en de Spaanse staatsobligaties met 7 basispunten.

Die spread bedroeg gisteren nog 242 basispunten. Het is nu uitkijken naar de afloop van de Europese topmeeting die in Brussel plaatsvindt. Die afloop kan belangrijk zijn voor de evolutie van de begrotingscrisis.

Nick Kounis, chef euro-regio economie bij ABN Amro NV in Amsterdam en een vroegere medewerker van de Britse centrale bank, is van mening dat er nog steeds een groot risico bestaat dat de begrotingscrisis gaat ontsporen. Hij spreekt in dat verband van de stilte voor de storm.

Die spread bedraagt nu 340 basispunten en dat is het hoogste niveau sinds 1 december. Anderzijds daalde de spread tussen de Duitse en de Spaanse staatsobligaties met 7 basispunten. Die spread bedroeg gisteren nog 242 basispunten. Het is nu uitkijken naar de afloop van de Europese topmeeting die in Brussel plaatsvindt. Die afloop kan belangrijk zijn voor de evolutie van de begrotingscrisis. Nick Kounis, chef euro-regio economie bij ABN Amro NV in Amsterdam en een vroegere medewerker van de Britse centrale bank, is van mening dat er nog steeds een groot risico bestaat dat de begrotingscrisis gaat ontsporen. Hij spreekt in dat verband van de stilte voor de storm.