In Europa zijn alle blikken nog steeds gericht op Italië, waar voorlopig nog geen enkele schot is gekomen in de regeringsvorming.

Beppe Grillo van de Vijfsterrenbeweging lijkt nog altijd tot geen enkele toegeving bereid, hoewel binnen zijn eigen partij de druk om toegevingen te doen steeds groter wordt.

De kans wordt steeds groter dat we op een technocratenregering afstemmen, die eventueel zal worden geleid door Pier Luigi Bersani.

Van Mario Monti, de vorige technocratenpremier die opvallend zwak scoorde bij de parlementsverkiezingen, is geen sprake meer.

In Europa zijn alle blikken nog steeds gericht op Italië, waar voorlopig nog geen enkele schot is gekomen in de regeringsvorming. Beppe Grillo van de Vijfsterrenbeweging lijkt nog altijd tot geen enkele toegeving bereid, hoewel binnen zijn eigen partij de druk om toegevingen te doen steeds groter wordt. De kans wordt steeds groter dat we op een technocratenregering afstemmen, die eventueel zal worden geleid door Pier Luigi Bersani. Van Mario Monti, de vorige technocratenpremier die opvallend zwak scoorde bij de parlementsverkiezingen, is geen sprake meer.