Moody's heeft namelijk de kredietrating voor meer dan 100 Europese banken onder herziening geplaatst. Binnenkort - dat zou ergens rond mei moeten gebeuren, kan er een beslist worden of er al dan niet tot een downgrading wordt overgegaan.

Vooral de omvang van die downgrading dreigt belangrijk te worden.

Volgens Nowotny kan de dreiging van een downgrading de huidige onzekerheid op de financiële markten alleen maar doen toenemen. Die onzekerheid is nu al groot, gezien er nog altijd geen duidelijk antwoord op de Europese schuldencrisis is geformuleerd.

Euro zal blijven bestaan

Nowotny is daarnaast van mening dat de financiële markten Spanje en Italië meer tijd moeten gunnen, het effect van de doorgevoerde besparingsmaatregelen moet nog altijd duidelijk worden. Portugal en Ierland hebben volgens hem duidelijk aangetoond dat verbetering inderdaad mogelijk is.

Moody's heeft namelijk de kredietrating voor meer dan 100 Europese banken onder herziening geplaatst. Binnenkort - dat zou ergens rond mei moeten gebeuren, kan er een beslist worden of er al dan niet tot een downgrading wordt overgegaan. Vooral de omvang van die downgrading dreigt belangrijk te worden. Volgens Nowotny kan de dreiging van een downgrading de huidige onzekerheid op de financiële markten alleen maar doen toenemen. Die onzekerheid is nu al groot, gezien er nog altijd geen duidelijk antwoord op de Europese schuldencrisis is geformuleerd. Euro zal blijven bestaan Nowotny is daarnaast van mening dat de financiële markten Spanje en Italië meer tijd moeten gunnen, het effect van de doorgevoerde besparingsmaatregelen moet nog altijd duidelijk worden. Portugal en Ierland hebben volgens hem duidelijk aangetoond dat verbetering inderdaad mogelijk is.