Beide indices doken vorig jaar voor ongeveer 20% in het rood, hoofdzakelijk als gevolg van de rampzalige gevolgen van de aardbeving inclusief tsunami die het land op 11 maart 2011 troffen. Ondanks het sterk eerste kwartaal, behoort Tokio tussen de Aziatische beurzen bij de achterblijvers.

De meeste analisten zijn dan ook optimistisch wat betreft de vooruitzichten voor Japanse aandelen, ook rekening gehouden met de bedrijfsresultaten. Die gaan namelijk in vergelijking met vorig jaar - toen ze werden afgeremd door de gevolgen van de aardbeving - veel beter zijn.

Bedrijfsresultaten kunnen met ongeveer 30% stijgen

John Vail, Chief Global Strategist bij Nikko Asset Management, gelooft dat de bedrijfsresultaten tijdens het boekjaar 2012-2013 gemiddeld met ongeveer 30% stijgen. Vail sluit zelfs niet uit dat de Japanse bedrijven met de cijfers in positieve zin kunnen komen verrassen.

De eerste resultaten van Japanse bedrijven over het voorbije kwartaal - het laatste van het boekjaar 2011-2012 - mogen vanaf midden april worden verwacht. Geoff Lewis, Head of Investment Services bij J.P. Morgan Asset Management, verwacht dat de winstgroei bij Japanse bedrijven in de komende 12 maanden de hoogste zal zijn van alle G-7 landen. Onder andere de afbrokkeling van de koers van de yen kan de resultaten in positieve zin komen beïnvloeden.

Benjamin Collett, Head of Japanese Equities bij Louis Capital Market, is wel bijzonder optimistisch wat betreft de vooruitzichten voor de beurs van Tokio. Hij sluit niet uit dat deze index in de loop van dit jaar vanaf de huidige niveaus met 30 tot 40% kan stijgen.

Beide indices doken vorig jaar voor ongeveer 20% in het rood, hoofdzakelijk als gevolg van de rampzalige gevolgen van de aardbeving inclusief tsunami die het land op 11 maart 2011 troffen. Ondanks het sterk eerste kwartaal, behoort Tokio tussen de Aziatische beurzen bij de achterblijvers. De meeste analisten zijn dan ook optimistisch wat betreft de vooruitzichten voor Japanse aandelen, ook rekening gehouden met de bedrijfsresultaten. Die gaan namelijk in vergelijking met vorig jaar - toen ze werden afgeremd door de gevolgen van de aardbeving - veel beter zijn. Bedrijfsresultaten kunnen met ongeveer 30% stijgen John Vail, Chief Global Strategist bij Nikko Asset Management, gelooft dat de bedrijfsresultaten tijdens het boekjaar 2012-2013 gemiddeld met ongeveer 30% stijgen. Vail sluit zelfs niet uit dat de Japanse bedrijven met de cijfers in positieve zin kunnen komen verrassen. De eerste resultaten van Japanse bedrijven over het voorbije kwartaal - het laatste van het boekjaar 2011-2012 - mogen vanaf midden april worden verwacht. Geoff Lewis, Head of Investment Services bij J.P. Morgan Asset Management, verwacht dat de winstgroei bij Japanse bedrijven in de komende 12 maanden de hoogste zal zijn van alle G-7 landen. Onder andere de afbrokkeling van de koers van de yen kan de resultaten in positieve zin komen beïnvloeden. Benjamin Collett, Head of Japanese Equities bij Louis Capital Market, is wel bijzonder optimistisch wat betreft de vooruitzichten voor de beurs van Tokio. Hij sluit niet uit dat deze index in de loop van dit jaar vanaf de huidige niveaus met 30 tot 40% kan stijgen.