Voor Nico Pantelis van Slim Beleggen is het beursfeest al een tijdje bezig. Hij stond al redelijk vroeg te juichen, meer bepaald na de forse correctie van afgelopen zomer.

Voor hem was het een mooi moment om positief te worden op het einde van september 2011, toen de meeste beleggers op de rand van een depressie verkeerden. Of u vandaag nog moet kopen, is echter de vraag. De beurs steeg in het afgelopen halfjaar namelijk aan een verschroeiend tempo met zo'n 40 procent!

Er rest nog zo'n 10 procent vooraleer de markten nieuwe records vestigen. En dat terwijl er fundamenteel weinig veranderd is ten opzichte van de afgelopen jaren. De economie wordt kunstmatig opgekrikt en de globale schuldenberg neemt nog elke dag toe.

Pantelis heeft eerder de indruk dat er terug sprake is van kuddegedrag op de beurs: "De koersen stijgen nu al maanden, dus het moet wel goed zijn". Zo werkt het uiteraard niet op de beurs. De grootste winsten worden gemaakt wanneer niemand er nog in gelooft, op de absolute bodems van de markt. Niet dicht bij een top.

Pantelis kijkt voor de laatste tien procent de kat liever uit de boom en volgt het spektakel vanaf de zijlijn. Pas wanneer de koersen met de nodige overtuiging hun voorgaande records uitnemen, dan veranderen de spelregels. Voorlopig houdt hij echter vast aan de eerste basisregel bij beleggen: laag kopen, hoog verkopen.

Voor Nico Pantelis van Slim Beleggen is het beursfeest al een tijdje bezig. Hij stond al redelijk vroeg te juichen, meer bepaald na de forse correctie van afgelopen zomer. Voor hem was het een mooi moment om positief te worden op het einde van september 2011, toen de meeste beleggers op de rand van een depressie verkeerden. Of u vandaag nog moet kopen, is echter de vraag. De beurs steeg in het afgelopen halfjaar namelijk aan een verschroeiend tempo met zo'n 40 procent! Er rest nog zo'n 10 procent vooraleer de markten nieuwe records vestigen. En dat terwijl er fundamenteel weinig veranderd is ten opzichte van de afgelopen jaren. De economie wordt kunstmatig opgekrikt en de globale schuldenberg neemt nog elke dag toe. Pantelis heeft eerder de indruk dat er terug sprake is van kuddegedrag op de beurs: "De koersen stijgen nu al maanden, dus het moet wel goed zijn". Zo werkt het uiteraard niet op de beurs. De grootste winsten worden gemaakt wanneer niemand er nog in gelooft, op de absolute bodems van de markt. Niet dicht bij een top. Pantelis kijkt voor de laatste tien procent de kat liever uit de boom en volgt het spektakel vanaf de zijlijn. Pas wanneer de koersen met de nodige overtuiging hun voorgaande records uitnemen, dan veranderen de spelregels. Voorlopig houdt hij echter vast aan de eerste basisregel bij beleggen: laag kopen, hoog verkopen.