De goudomzet viel in het vierde kwartaal beter uit dan verwacht, net als de omzet in koper.

Voor 2013 verwacht het bedrijf relatief minder om te zetten, door tijdelijke tegenslag bij 4 van hun mijnen. Investeringen liggen in lijn der verwachtingen op USD 5,7-6,3 miljard.

Voor de lange termijn zijn de perspectieven goed. Het bedrijf heeft weliswaar geen nieuwe mijnbouwplannen, het hanteert nog steeds de doelstelling om 8 miljoen ounces goud te produceren in 2016, tegen lagere kosten dan nu. Ook kan het bedrijf USD 1 miljard besparen op de kosten.

Grote voorzieningen voor de Equinox-overname, lagere productie en hogere kosten kunnen niet meer als een verrassing komen, maar nieuwe politieke en milieugerelateerde risico's houden beleggers aan de zijlijn.

Bij het Pueblo Viejo-project onderzoeken politici de mogelijkheden voor hogere royalties en belastingen. De analisten van ABN Amro waarderen Barrick Gold nu op circa USD 33 en dat biedt weinig opwaarts perspectief.

De goudomzet viel in het vierde kwartaal beter uit dan verwacht, net als de omzet in koper. Voor 2013 verwacht het bedrijf relatief minder om te zetten, door tijdelijke tegenslag bij 4 van hun mijnen. Investeringen liggen in lijn der verwachtingen op USD 5,7-6,3 miljard. Voor de lange termijn zijn de perspectieven goed. Het bedrijf heeft weliswaar geen nieuwe mijnbouwplannen, het hanteert nog steeds de doelstelling om 8 miljoen ounces goud te produceren in 2016, tegen lagere kosten dan nu. Ook kan het bedrijf USD 1 miljard besparen op de kosten. Grote voorzieningen voor de Equinox-overname, lagere productie en hogere kosten kunnen niet meer als een verrassing komen, maar nieuwe politieke en milieugerelateerde risico's houden beleggers aan de zijlijn. Bij het Pueblo Viejo-project onderzoeken politici de mogelijkheden voor hogere royalties en belastingen. De analisten van ABN Amro waarderen Barrick Gold nu op circa USD 33 en dat biedt weinig opwaarts perspectief.