Stijging VIX index laat meer volatiliteit op Wall Street vermoeden

Cyprus heeft vandaag op zijn beurt hulp gevraagd, waardoor het aantal hulpbehoevende Europese landen is toegenomen tot vijf. De VIX index, de index die de verwachting van de volatiliteit op Wall Street aangeeft, is vandaag met circa 12% gestegen tot boven 20.

Wall Street is zelf lager gesloten, zij het iets boven de dieptepunten van de dag. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 1,09% en 1,60% in het rood, terwijl de Nasdaq een verlies van 1,96% moest slikken.

Beleggers verkiezen weer Amerikaanse staatsobligaties

Op de valutamarkten ging de koers van de euro opnieuw lager. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2497 dollar betaald, waarbij de hele dag werd geflirt met het niveau van 1,25 dollar.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,608%, of een daling met bijna 4% tegenover de vorige sessie.

Olie goedkoper, goud duurder

Voor een troy ounce goud werd nog 1578,40 dollar betaald, of stijging met meer dan 1%. Ruwe olie (US Crude) werd anderzijds licht goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets minder dan 79,50 dollar betaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content