Tijdens de afgelopen maanden lijkt de trend van alsmaar dalende rentes gekeerd te zijn. Moeten we ons ook klaarmaken voor een scherpe stijging van rentes dit jaar?

Aangezien NIBC verwacht dat het economische herstel dit jaar voort zal zetten in de VS, het VK en Duitsland zouden we inderdaad hogere rentes op staatspapier moeten verwachten.

Echter, gegeven het feit dat beleidsrentes zeer laag worden gehouden door centrale banken zal een stijging van rentes volgens NIBC waarschijnlijk beperkt blijven.

Tijdens de afgelopen maanden lijkt de trend van alsmaar dalende rentes gekeerd te zijn. Moeten we ons ook klaarmaken voor een scherpe stijging van rentes dit jaar? Aangezien NIBC verwacht dat het economische herstel dit jaar voort zal zetten in de VS, het VK en Duitsland zouden we inderdaad hogere rentes op staatspapier moeten verwachten. Echter, gegeven het feit dat beleidsrentes zeer laag worden gehouden door centrale banken zal een stijging van rentes volgens NIBC waarschijnlijk beperkt blijven.