De Federal Reserve zal op termijn de renteniveaus normaliseren, wat betekent dat de rente geleidelijk aan zal stijgen. Het spreekt vanzelf dat een stijging van de rente geen goed nieuws is voor de goudprijs, meestal bewegen de rente en de goudprijs in tegengestelde richting.

Bovendien zijn en blijven een aantal economieën zwak, ook in de groeimarkten. Deze evolutie speelt in het voordeel van de dollar en een sterke dollar gaat meestal gepaard met een zwakke goudprijs. Ook tegen die achtergrond kan de goudprijs verder dalen.

De Federal Reserve zal op termijn de renteniveaus normaliseren, wat betekent dat de rente geleidelijk aan zal stijgen. Het spreekt vanzelf dat een stijging van de rente geen goed nieuws is voor de goudprijs, meestal bewegen de rente en de goudprijs in tegengestelde richting. Bovendien zijn en blijven een aantal economieën zwak, ook in de groeimarkten. Deze evolutie speelt in het voordeel van de dollar en een sterke dollar gaat meestal gepaard met een zwakke goudprijs. Ook tegen die achtergrond kan de goudprijs verder dalen.