De beslissing van de Amerikaanse centrale bank om voorlopig niet beginnen te 'taperen' heeft voor wat ontspanning aan het rentefront gezorgd, maar niemand durft te voorspellen hoe de rente zich de in de komende maanden zal evolueren. De FED zal ooit de steunmaatregelen moeten afbouwen.

Hoe langer een beslissing daaromtrent wordt uitgesteld, hoe groter de schade kan zijn. Volgens Minerd dreigt de schade aangericht aan de economie als gevolg van de hoge rentevoeten aanzienlijk te worden. Tussen mei en begin september is de obligatierente in de VS met 84% gestegen en dat is vanzelfsprekend een onhoudbare situatie.

De beslissing van de Amerikaanse centrale bank om voorlopig niet beginnen te 'taperen' heeft voor wat ontspanning aan het rentefront gezorgd, maar niemand durft te voorspellen hoe de rente zich de in de komende maanden zal evolueren. De FED zal ooit de steunmaatregelen moeten afbouwen. Hoe langer een beslissing daaromtrent wordt uitgesteld, hoe groter de schade kan zijn. Volgens Minerd dreigt de schade aangericht aan de economie als gevolg van de hoge rentevoeten aanzienlijk te worden. Tussen mei en begin september is de obligatierente in de VS met 84% gestegen en dat is vanzelfsprekend een onhoudbare situatie.