Het is daarom ook niet zo opmerkelijk dat als er gepraat wordt over het verminderen of zelfs het stoppen van die aankopen, de rente (fors) hoger gaat postvatten.

Merk daarbij op dat tot nu toe de obligatiemarkten meer last hebben van een mogelijke QE afbouw dan de aandelenmarkten. Als dit zo blijft kunnen we een geleidelijke stijging dan ook eerder zien als een postief element, een teken dat de zaak aan het verbeteren is.

Op de Europese beurzen valt vanmorgen niet zo veel te beleven, de belangrijkste indices openden iets lager. Alle aandacht is gericht op de FED, die haar politiek van haar monetaire verruiming vroeg of laat zal moeten temperen.

Volgens Nomura Securities is er 50% kans dat de Amerikaanse centrale bank een beslissing daaromtrent in september zal aankondigen.

Het is daarom ook niet zo opmerkelijk dat als er gepraat wordt over het verminderen of zelfs het stoppen van die aankopen, de rente (fors) hoger gaat postvatten. Merk daarbij op dat tot nu toe de obligatiemarkten meer last hebben van een mogelijke QE afbouw dan de aandelenmarkten. Als dit zo blijft kunnen we een geleidelijke stijging dan ook eerder zien als een postief element, een teken dat de zaak aan het verbeteren is. Op de Europese beurzen valt vanmorgen niet zo veel te beleven, de belangrijkste indices openden iets lager. Alle aandacht is gericht op de FED, die haar politiek van haar monetaire verruiming vroeg of laat zal moeten temperen. Volgens Nomura Securities is er 50% kans dat de Amerikaanse centrale bank een beslissing daaromtrent in september zal aankondigen.