Al in november en december werden de posities in obligatiefondsen afgebouwd, uit vrees voor een verdere stijging van de rente. Bedrijfsobligaties vormen echter de regel die de uitzondering bevestigt.

Het zijn vooral de staatsobligaties en de obligaties van lokale overheden in de Verenigde Staten die worden gemeden. In het laatste geval wordt gevreesd voor de schuldenberg van steden en staten in de VS.

Tot en met de crisis van 2008 was het normaal dat tweemaal meer geld naar obligatiefondsen dan naar aandelenfondsen vloeide. Sindsdien is in die verhouding echter een verandering gekomen.

Al in november en december werden de posities in obligatiefondsen afgebouwd, uit vrees voor een verdere stijging van de rente. Bedrijfsobligaties vormen echter de regel die de uitzondering bevestigt. Het zijn vooral de staatsobligaties en de obligaties van lokale overheden in de Verenigde Staten die worden gemeden. In het laatste geval wordt gevreesd voor de schuldenberg van steden en staten in de VS. Tot en met de crisis van 2008 was het normaal dat tweemaal meer geld naar obligatiefondsen dan naar aandelenfondsen vloeide. Sindsdien is in die verhouding echter een verandering gekomen.