Daarnaast is de bereidheid bij de bedrijven om te investeren nog steeds groot. Michael Lewis, in Londen head of commodities research bij Deutsche Bank, denkt dat de wereldeconomie dit jaar met 4% kan groeien.

Toch moet het effect van de gestegen olieprijs verrekend worden. Een stijging van de olieprijs met 10 dollar per vat doet de groei van de Amerikaanse economie met 0,50% afnemen.

Volgens Lewis kan de prijs voor een vat Brent in de komende weken in een range van 105 tot 110 dollar blijven bewegen. Onrust in Saoedi-Arabië kan de prijs echter opjagen tot boven dit niveau.

Daarnaast is de bereidheid bij de bedrijven om te investeren nog steeds groot. Michael Lewis, in Londen head of commodities research bij Deutsche Bank, denkt dat de wereldeconomie dit jaar met 4% kan groeien. Toch moet het effect van de gestegen olieprijs verrekend worden. Een stijging van de olieprijs met 10 dollar per vat doet de groei van de Amerikaanse economie met 0,50% afnemen. Volgens Lewis kan de prijs voor een vat Brent in de komende weken in een range van 105 tot 110 dollar blijven bewegen. Onrust in Saoedi-Arabië kan de prijs echter opjagen tot boven dit niveau.