De stijging van de rentevoeten in de VS veroorzaakt ook een sectorverschuiving op Wall Street. De beleggers kiezen niet langer voor aandelen van bedrijven die een hoog dividendrendement uitbetalen, maar geven de voorkeur aan aandelen met een stevig stijgingspotentieel.

De biotechnologiesector is één van de sectoren die daarvan profiteert. De Nasdaq Biotechnology Index bereikte vorige week een nieuwe recordhoogte, sinds 1 januari van dit jaar is deze index al met 46% gestegen. Mark Lehmann van JMP Securities ziet nog potentieel in de sector, maar waarschuwt ook voor de risico's. In deze sector kan het zowel vriezen als dooien.

De stijging van de rentevoeten in de VS veroorzaakt ook een sectorverschuiving op Wall Street. De beleggers kiezen niet langer voor aandelen van bedrijven die een hoog dividendrendement uitbetalen, maar geven de voorkeur aan aandelen met een stevig stijgingspotentieel. De biotechnologiesector is één van de sectoren die daarvan profiteert. De Nasdaq Biotechnology Index bereikte vorige week een nieuwe recordhoogte, sinds 1 januari van dit jaar is deze index al met 46% gestegen. Mark Lehmann van JMP Securities ziet nog potentieel in de sector, maar waarschuwt ook voor de risico's. In deze sector kan het zowel vriezen als dooien.