Spanje was bovendien geen alleenstaand geval, ook in andere landen stegen de obligatierendementen. Dat is vooral verontrustend in het geval van Italië, want dit land dreigt het volgende slachtoffer van de Europese schuldencrisis te worden, ook de Italiaanse rente is gestegen tot boven 6%.

Rendement op Spaanse staatsobligaties stijgt door tot 6,80%

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie is vandaag doorgestegen tot 6,68%, of 17 basispunten meer dan het slotniveau van gisteren. In de loop van de sessie werd op 6,80% een piek bereikt.

De financiële markten vrezen dat premier Rajoy er niet in zal slagen om het deficiet op de Spaanse begroting terug te dringen onder het niveau van 5,30% van het BBP.

De spread tussen Spaanse en Duitse staatsobligaties is vandaag nog verder toegenomen tot 529 basispunten, of een toename met 9 basispunten tegenover het slotniveau van maandag. De beleggers vrezen dat de Spaanse bankwereld met nog meer problemen zal geconfronteerd worden.

Spanje was bovendien geen alleenstaand geval, ook in andere landen stegen de obligatierendementen. Dat is vooral verontrustend in het geval van Italië, want dit land dreigt het volgende slachtoffer van de Europese schuldencrisis te worden, ook de Italiaanse rente is gestegen tot boven 6%. Rendement op Spaanse staatsobligaties stijgt door tot 6,80% Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie is vandaag doorgestegen tot 6,68%, of 17 basispunten meer dan het slotniveau van gisteren. In de loop van de sessie werd op 6,80% een piek bereikt. De financiële markten vrezen dat premier Rajoy er niet in zal slagen om het deficiet op de Spaanse begroting terug te dringen onder het niveau van 5,30% van het BBP. De spread tussen Spaanse en Duitse staatsobligaties is vandaag nog verder toegenomen tot 529 basispunten, of een toename met 9 basispunten tegenover het slotniveau van maandag. De beleggers vrezen dat de Spaanse bankwereld met nog meer problemen zal geconfronteerd worden.