Het ziet er namelijk naar uit dat Duitsland mee zal moeten opdraaien voor het ondersteunen van de euro. Bovendien dreigen die kosten voortdurend toe te nemen en dat zorgt voor heel wat onzekerheid.

Oliver Holtemoeller, hoofd van het departement macro-economie bij het Duitse IWH instituut, is van mening dat het momenteel onmogelijk te voorspellen valt hoeveel de redding van de euro Duitsland gaat kosten.

Holtemoeller heeft er echter geen goed oog in. Wanneer Spanje in de problemen raakt, kan de kostprijs van de reddingsoperatie fors oplopen. Hij verwacht daarom dat de langetermijnrente in Duitsland nog verder kan stijgen.

Het ziet er namelijk naar uit dat Duitsland mee zal moeten opdraaien voor het ondersteunen van de euro. Bovendien dreigen die kosten voortdurend toe te nemen en dat zorgt voor heel wat onzekerheid. Oliver Holtemoeller, hoofd van het departement macro-economie bij het Duitse IWH instituut, is van mening dat het momenteel onmogelijk te voorspellen valt hoeveel de redding van de euro Duitsland gaat kosten. Holtemoeller heeft er echter geen goed oog in. Wanneer Spanje in de problemen raakt, kan de kostprijs van de reddingsoperatie fors oplopen. Hij verwacht daarom dat de langetermijnrente in Duitsland nog verder kan stijgen.