De Dollar Index daalde vorige week tot het laagste niveau sinds 23 november, dit naar aanleiding van de publicatie van tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand november in de Verenigde Staten.

De futures voor levering in de periode 2013 tot 2018 daalden tot onder het niveau van de spotprijs, wat betekent dat de markt verwacht dat de prijsstijging geen blijvend karakter zal hebben.

Dergelijke situatie van hogere prijzen voor levering op korte dan op lange termijn wordt backwardation genoemd. Hamza Khan, analist bij Schork Group, is van mening dat de stijging van de olieprijs alleen op de dollar is gebaseerd.

Op basis van de fundamentals zou een vat ruwe olie nooit zo duur mogen zijn. Vorige week zijn de oliefutures met 6,50% gestegen, waardoor de stijging op jaarbasis nu 12% bedraagt.

De Amerikaanse olieconsumptie is vorige week met 1,80% gedaald en toch steeg de olieprijs op het nieuws. Dat betekent dat de onderliggende trends op de markt sterk zijn.

De Dollar Index daalde vorige week tot het laagste niveau sinds 23 november, dit naar aanleiding van de publicatie van tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand november in de Verenigde Staten. De futures voor levering in de periode 2013 tot 2018 daalden tot onder het niveau van de spotprijs, wat betekent dat de markt verwacht dat de prijsstijging geen blijvend karakter zal hebben. Dergelijke situatie van hogere prijzen voor levering op korte dan op lange termijn wordt backwardation genoemd. Hamza Khan, analist bij Schork Group, is van mening dat de stijging van de olieprijs alleen op de dollar is gebaseerd. Op basis van de fundamentals zou een vat ruwe olie nooit zo duur mogen zijn. Vorige week zijn de oliefutures met 6,50% gestegen, waardoor de stijging op jaarbasis nu 12% bedraagt. De Amerikaanse olieconsumptie is vorige week met 1,80% gedaald en toch steeg de olieprijs op het nieuws. Dat betekent dat de onderliggende trends op de markt sterk zijn.