Volgens Wolff wordt de economische impact van de hoge olieprijzen vaak onderschat. Een stijging van de olieprijs met 10 dollar per vat doet op jaarbasis 320 miljard dollar verhuizen van goed spenderende consumenten naar olieproducenten die weinig geld uitgeven.

Echte prijs voor olie is zeer hoog

Gemeten naar historische standaards is de echte prijs voor olie zeer hoog, veel hoger alleszins dan we momenteel aannemen. Wanneer de olieprijs verder stijgt, kan dit ons naar onbekend terrein voeren. We gaan moeten leren leven in een maatschappij waar de energieprijs enorm hoog ligt.

Wolff kan dit met cijfers aantonen. De stijging van de olieprijs met 15% sinds december van vorig jaar heeft tot dusver 500 miljard dollar gekost. Wanneer de olieprijs op de huidige niveaus blijft, zal de de BBP-groei in zowel Europa als de Verenigde Staten met 0,30% op jaarbasis reduceren.

Volgens Wolff wordt de economische impact van de hoge olieprijzen vaak onderschat. Een stijging van de olieprijs met 10 dollar per vat doet op jaarbasis 320 miljard dollar verhuizen van goed spenderende consumenten naar olieproducenten die weinig geld uitgeven. Echte prijs voor olie is zeer hoog Gemeten naar historische standaards is de echte prijs voor olie zeer hoog, veel hoger alleszins dan we momenteel aannemen. Wanneer de olieprijs verder stijgt, kan dit ons naar onbekend terrein voeren. We gaan moeten leren leven in een maatschappij waar de energieprijs enorm hoog ligt. Wolff kan dit met cijfers aantonen. De stijging van de olieprijs met 15% sinds december van vorig jaar heeft tot dusver 500 miljard dollar gekost. Wanneer de olieprijs op de huidige niveaus blijft, zal de de BBP-groei in zowel Europa als de Verenigde Staten met 0,30% op jaarbasis reduceren.