De stijging van de koers van de euro had met verschillende factoren te maken. Op de eerste plaats was er natuurlijk de toename van het vertrouwen in de Duitse bedrijfswereld (aangetoond door de IFO) en de hoop op een overeenkomst over Griekenland die deze week zou bereikt moeten worden.

Eimear Daly, currency-market analist bij Monex Europe Ltd. in Londen, is van mening dat er op de eerste plaats sprake was van short-covering, het sluiten van nog openstaande short-posities. Bovendien verwachten de financiële markten dat de nieuwe Japanse regering extra maatregelen zal treffen om de koers van de yen te doen dalen.

De stijging van de koers van de euro had met verschillende factoren te maken. Op de eerste plaats was er natuurlijk de toename van het vertrouwen in de Duitse bedrijfswereld (aangetoond door de IFO) en de hoop op een overeenkomst over Griekenland die deze week zou bereikt moeten worden. Eimear Daly, currency-market analist bij Monex Europe Ltd. in Londen, is van mening dat er op de eerste plaats sprake was van short-covering, het sluiten van nog openstaande short-posities. Bovendien verwachten de financiële markten dat de nieuwe Japanse regering extra maatregelen zal treffen om de koers van de yen te doen dalen.