Bill Murphy's LeMetropoleCafe website meldde gisteren dat de MV Bullish Consensus indicator nog altijd niet in de richting van een correctie wijst. Elke correctie in het goud is tot dusver beperkt in tijd en ruimte gebleken.

Volgens Murphy duikt in de verte het scenario op van een inflatie zoals we die in de periode 1965 tot 1980 hebben gekend. Hij denkt dat we ons aan nog veel hogere goudprijzen mogen verwachten.

De QE2 van Ben Bernanke mag daarbij als de grote boosdoener worden beschouwd. Bernanke speelt hoog spel met meer geld in het systeem te pompen. Het resultaat daarvan kan galopperende inflatie zijn en dan is een stijging van de goudprijs inderdaad op zijn plaats.

Bill Murphy's LeMetropoleCafe website meldde gisteren dat de MV Bullish Consensus indicator nog altijd niet in de richting van een correctie wijst. Elke correctie in het goud is tot dusver beperkt in tijd en ruimte gebleken. Volgens Murphy duikt in de verte het scenario op van een inflatie zoals we die in de periode 1965 tot 1980 hebben gekend. Hij denkt dat we ons aan nog veel hogere goudprijzen mogen verwachten. De QE2 van Ben Bernanke mag daarbij als de grote boosdoener worden beschouwd. Bernanke speelt hoog spel met meer geld in het systeem te pompen. Het resultaat daarvan kan galopperende inflatie zijn en dan is een stijging van de goudprijs inderdaad op zijn plaats.