De inflatiedruk kan nu gaan afnemen, hoewel de economische groei nog steeds wordt ondersteund door een recordexport.

De vastgoedprijzen in 70 Chinese steden daalde in juni met 0,10% ten opzichte van de maand voordien.

Op jaarbasis was er sprake van een prijsstijging met 11,40%, wat duidelijk onder het recordniveau van april (plus 12,80%) ligt.

China Vanke Co., de grootste Chinese vastgoedontwikkelaar, verlaagde de prijzen voor woning. Dat bewijst dat de vastgoedmarkt inderdaad aan het afkoelen is dankzij de regeringsmaatregelen die speculatie aan banden hebben gelegd.

Harvard University professor Kenneth Rogoff verklaarde vorige week dat de afbrokkeling van de vastgoedprijzen in China is begonnen, terwijl Barclays Capital een prijsdaling met 30% in de komende 12 maanden voorspelt.

De inflatiedruk kan nu gaan afnemen, hoewel de economische groei nog steeds wordt ondersteund door een recordexport. De vastgoedprijzen in 70 Chinese steden daalde in juni met 0,10% ten opzichte van de maand voordien. Op jaarbasis was er sprake van een prijsstijging met 11,40%, wat duidelijk onder het recordniveau van april (plus 12,80%) ligt. China Vanke Co., de grootste Chinese vastgoedontwikkelaar, verlaagde de prijzen voor woning. Dat bewijst dat de vastgoedmarkt inderdaad aan het afkoelen is dankzij de regeringsmaatregelen die speculatie aan banden hebben gelegd. Harvard University professor Kenneth Rogoff verklaarde vorige week dat de afbrokkeling van de vastgoedprijzen in China is begonnen, terwijl Barclays Capital een prijsdaling met 30% in de komende 12 maanden voorspelt.