Zij worden daardoor steeds rijker, terwijl anderzijds de minder begoeden steeds armer worden als gevolg van het feit dat de middenklasse stilaan wordt doodgeknepen. Jim O'Neill, de vroegere topman van Goldman Sachs, is van mening dat deze situatie niet kan blijven duren.

Volgens O'Neill kan het niet anders of de overheden zullen op een bepaald moment moeten ingrijpen. Hij verwijst in dat verband bijvoorbeeld naar Chili waar als gevolg van de hoog opgelopen sociale spanningen de regering een voorstel voor een ingrijpende hervorming van de inkomstenbelasting heeft ingediend.

Zij worden daardoor steeds rijker, terwijl anderzijds de minder begoeden steeds armer worden als gevolg van het feit dat de middenklasse stilaan wordt doodgeknepen. Jim O'Neill, de vroegere topman van Goldman Sachs, is van mening dat deze situatie niet kan blijven duren. Volgens O'Neill kan het niet anders of de overheden zullen op een bepaald moment moeten ingrijpen. Hij verwijst in dat verband bijvoorbeeld naar Chili waar als gevolg van de hoog opgelopen sociale spanningen de regering een voorstel voor een ingrijpende hervorming van de inkomstenbelasting heeft ingediend.