Martin van Vliet van ING is van mening dat het effect van de gestegen grondstoffenprijzen pas in de komende maanden echt duidelijk gaat worden. Hij rekent op nog fors hogere inflatiecijfers.

De hogere kosten remmen uiteraard de economische groei af. Dat is zeker het geval in China, waar de overheid bovendien nog eens extra maatregelen heeft getroffen om de groei af te remmen en de inflatie te bestrijden.

Wie zich weinig zorgen maakt om de oplopende inflatie, is Ben Bernanke. De FED-voorzitter verklaarde aan de U.S. Senate Banking Committee dat de inflatoire opstoot van tijdelijke aard zal blijken te zijn.

Martin van Vliet van ING is van mening dat het effect van de gestegen grondstoffenprijzen pas in de komende maanden echt duidelijk gaat worden. Hij rekent op nog fors hogere inflatiecijfers. De hogere kosten remmen uiteraard de economische groei af. Dat is zeker het geval in China, waar de overheid bovendien nog eens extra maatregelen heeft getroffen om de groei af te remmen en de inflatie te bestrijden. Wie zich weinig zorgen maakt om de oplopende inflatie, is Ben Bernanke. De FED-voorzitter verklaarde aan de U.S. Senate Banking Committee dat de inflatoire opstoot van tijdelijke aard zal blijken te zijn.