In de loop van de maandagsessie werd die kaap zelfs even naar boven doorbroken. Daarmee bevindt de Amerikaanse langetermijnrente zich op het hoogste niveau in negen maanden.

De stijging van de Amerikaanse rente kan echter een fenomeen op korte termijn zijn. John Briggs van RBS vreest dat Amerikaanse staatsobligaties opnieuw als veilige vluchthaven zullen fungeren zodra de discussie over het fiscale plafond opnieuw de kop opsteekt.

Bovendien zal de FED alles op alles zetten om de rente zo lang mogelijk laag te houden. De Amerikaanse centrale bank zal in de komende maanden dus staatsobligaties blijven opkopen, waardoor een verdere stijging van de langetermijnrente automatisch zal worden afgeremd.

In de loop van de maandagsessie werd die kaap zelfs even naar boven doorbroken. Daarmee bevindt de Amerikaanse langetermijnrente zich op het hoogste niveau in negen maanden. De stijging van de Amerikaanse rente kan echter een fenomeen op korte termijn zijn. John Briggs van RBS vreest dat Amerikaanse staatsobligaties opnieuw als veilige vluchthaven zullen fungeren zodra de discussie over het fiscale plafond opnieuw de kop opsteekt. Bovendien zal de FED alles op alles zetten om de rente zo lang mogelijk laag te houden. De Amerikaanse centrale bank zal in de komende maanden dus staatsobligaties blijven opkopen, waardoor een verdere stijging van de langetermijnrente automatisch zal worden afgeremd.